افرادی که دچار مشکلات سیستم ادراری و و دستگاه تناسلی می شوند باید برای درمان آن به متخصص اورولوژی مراجعه کنند. برخی از افراد نمی دانند که دکتر اورولوژی در چه زمینه ای تخصص دارد و یا چه بیماری های را درمان می کند و یا چه زمانی باید دکتر اورولوژی مراجعه کنند.
اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید، به شما توصیه می کنیم که این مقاله از دکتر عبدو تا آخر بخوانید، در این مقاله درباره متخصص اورولوژی، مدرک تحصیلی و بیماری های که درمان می کنند، بحث خواهیم کرد.
پزشکی که در تشخیص و درمان مشکلات سیستم ادراری و دستگاه تناسلی مردان و زنان مانند پروستات، کلیه، مثانه، مجاری ادراری و … تخصص دارد را اورولوژیست یا متخصص اورولوژی می گویند.
پزشک عمومی بعد از گذراندن طرح دوساله خود، می تواند در دوره تخصصی اورولوژی شرکت کند، بعد از قبولی باید در طول ۵ سال تمام دوره های تخصصی، بالینی را بگذراند تا بتواند مدرک تخصصی خود را در شاخه اورولوژی بگیرد.
متخصص اورولوژی بعد از گرفتن مدرک تخصصی، می تواند در شاخه های مختلفی اورولوژی ادامه تحصیل دهد و مدرک فوق تخصصی بگیرد.
👈بیش تر بخوانید: آیا با علائم سنگ کلیه آشنایی دارید؟
اورولوژی دارای شاخه های مختلفی است، اولوژیست تخصص لازم را در همه این شاخه ها دارد. این شاخه ها عبارتند از:
اورولوژیست در درمان و تشخیص بیماری های زیر مهارت و تخصص کافی دارد:
👈بیش تر بخوانید: پروتز آلت
بیمار باید در صورت بروز علایم زیر به اورولوژیست مراجعه کرد:
دکتر اورولوژی با روش های مختلفی بیماری مربوط به سیستم ادراری و دستگاه تناسلی را تشخیص می دهد. این روش ها عبارتند از:
پزشکی که در زمینه اورولوژی تخصص داشته باشد، می تواند با روش های زیر به درمان بیماری مربوط به سیستم ادراری و دستگاه تناسلی بپردازد:
👈بیش تر بخوانید: مزایای نوشیدنی ها برای دفع سنگ کلیه
برای پیدا کردن یک اورولوژیست باید ۳ معیار مهم یعنی، داشتن مدرک، مهارت و تجربه، امکانات بیمارستان را در نظر گرفت؛
یکی از معیارهای انتخاب یک اورولوژیست، بیمارستانی است که در آن مشغول به کار است. بهترین متخصصان در معتبر ترین بیمارستان مشغول به کار هستند؛ بنابراین در انتخاب یک متخصص اورولوژی باید درباره بیمارستان، امکانات آن جستجو کرد.
یک پزشک برای درمان بیماری های مربوط به سیستم ادراری باید مدرک تخصصی اورولوژی را دریافت کند و تمامی دوره های لازم را سپری کند.
متخصص علاوه بر داشتن مدرک تحصیلی، باید تجربه و مهارت بالایی داشته باشد، پزشکی که تجربه کافی داشته باشد، می تواند به درستی نوع بیماری و روش درمان ان را تشخیص دهد.
یک اورولوژیست در تشخیص، درمان و انجام جراحی های اورولوژی تخصص دارد، بیماری های مربوط به سیستم ادراری، دستگاه تناسلی و مشکلات جنسی و بیماری های مقاربتی در شاخه اورولوژی قرار دارند.
متخصص اورولوژی با روش های مانند معاینه، سونوگرافی، سی تی اسکن، توموگرافی و نمونه برداری می تواند بیماری های مربوطه را تشخیص دهد.
با انجام روش های مختلفی مانند سنگ شکنی، یورتروسکوپی، وازکتومی، پروستاتکتومی، پیوند کلیه، بیوپسی کلیه و مثانه و پروستات می توان بیماری های سیستم ادراری را درمان کرد.
برای انتخاب یک اورولوژیست باید داشتن مدرک تخصصی اورولوژی، داشتن تجربه، کار در معتبرترین بیمارستان ها در نظر گرفت.