افراد بسیاری به منظور انجام ابدومینوپلاستی شکم به پزشک مراجعه می کنند و پزشک نیز پس از شنیدن خواسته ها و نیاز هایشان، جراحی لاغری را به آنان پیشنهاد می کند. علت این امر درک نادرست افراد از جراحی ابدومینوپلاستی است. در واقع آبدومینوپلاستی نوعی جراحی زیبایی بوده که بر خلاف جراحی لاغری در جهت درمان بیمار انجام نمی شود. اما هدف اسلیو معده یا بای پس معده که از روش های جراحی لاغری هستند، درمان چاقی مفرط و تغییر رویه زندگی بیمار می باشد. در ادامه این مطلب از مجله لاغری دکتر عبدو به بررسی تفاوت ابدومینوپلاستی با جراحی لاغری بیشتر می پردازیم اما ابتدا باید دانست که عمل ابدومينوپلاستي چيست ؟ نحوه انجام عمل ابدومینوپلاستی به چه صورت است؟ فواید عمل ابدومینوپلاستی بیشتر است یا عوارض آن؟
برای اینکه متوجه تفاوت ابدومینوپلاستی با جراحی لاغری بشوید ابتدا باید بدانید که عمل ابدو چیست؟ ابدومینوپلاستی عملی است که طی آن چربی ها و پوست های اضافی شکم برداشته شده و عضلات شکم سفت می شود. نتیجه ی این جراحی دائمی و همیشگی است و بیمار می تواند پس از جراحی با داشتن رژیمی سالم استایل جدید خود را حفظ کند.
بیماران به علت های مختلفی تصمیم به انجام ابدومینوپلاستی و یا همان عبدو پلاستیک می گیرند که برخی از آنها ممکن است ضعیف شدن عضلات شکم پس از بارداری یا کاهش وزن فراوان باشد.
به طور کلی انواع ابدومینوپلاستی به دو شکل کامل یا محدود (مینی ابدومینوپلاستی) انجام می شود که هر دو معمولا نیازمند بیهوشی کامل بیمار می باشند.
مینی ابدومینوپلاستی شامل:
می باشد. همچنین ابدومینوپلاستی کامل شامل:
عمل آبدومینوپلاستی شکم ممکن است بین ۲ تا ۵ ساعت طول بکشد. اکثر بیماران مجبورند تا چند شب پس از جراحی در بیمارستان بستری شوند.
بیمار در حالی بیمارستان را ترک می کند که گِنی بسیار تنگ به تن کرده تا شکمش را سفت نگه دارد. پزشک به بیمار توصیه می کند که از گن بعد از ابدومینوپلاستی و حتی تا ماه ها بعد استفاده کند. تا ۲۴ ساعت پس از مرخص شدن باید شخصی باشد که از بیمار مراقبت کند.
? بیشتر بخوانید: سریع ترین راه لاغری شکم و پهلو را بشناسید.
تصمیم انجام جراحی های زیبایی کاملا شخصی بوده و علت انجام آن ها نیز در هر شخص متفاوت است. ابدومینوپلاستی نیز ممکن است به دلایل مختلفی انجام گیرد. بهترین کاندید برای انجام این جراحی افرادی هستند که علاوه بر برخورداری از سلامت کامل و دوری از سیگار، وزنی ایده آل داشته و انتظارات واقع گرایانه ای از نتیجه ی جراحی ابدومینوپلاستی داشته باشند. در صورت داشتن هر یک از ویژگی های زیر، شما کاندید خوبی برای این جراحی به حساب می آیید.
بیماران در هر یک از این موقعیت ها می توانند به کمک ابدومینوپلاستی شکل شکم خود را زیباتر و صاف تر کنند.
برای بسیاری این سوال پیش می آید که عوارض عمل ابدو شکم چیست؟ همان طور که می دانید، درد و ورم بعد از عمل ابدومینوپلاستی کاملا طبیعی است. با این حال پزشک می تواند در صورت نیاز برای بیمار مسکن تجویز کند و بهترین روش ها را برای تسکین درد در اختیارتان قرار دهد. درد ممکن است تا چند هفته یا چند ماه طول بکشد.
بیمار همچنین ممکن است در این مدت بیحسی، کبودی و خستگی کل بدن را نیز تجربه کند. مانند هر جراحی دیگری، خطراتی نیز وجود دارد و باید در نظر داشته باشید که این جراحی قسمت بسیار مهم و حیاتی از بدنتان را تحت تاثیر قرار می دهد.
با اینکه این عوارض به ندرت ممکن است بروز کنند اما شامل عفونت، خونریزی زیر فلپ پوست یا ایجاد لخته های خونی می شود که می توانند از طریق جریان خون به ریه برسند و در تنفس فرد اختلال ایجاد کنند. در صورتی که فرد مبتلا به دیابت، گردش خون ضعیف یا بیماری های قلبی، ریوی و کلیوی باشد. یا سابقه لخته شدن خون را داشته باشد، احتمال بروز این عوارض در وی افزایش پیدا می کند.
علاوه بر این ممکن است روند بهبودی تان درست پیش نرود و منجر به افتادگی پوست و مشخص شدن هر چه بیشتر جای زخم (اسکار) شود. در صورتی که بیمار بهبودی ضعیفی داشته باشد، ممکن است نیازمند جراحی دوباره باشد.
همان طور که قبل تر اشاره شد، جای بخیه ها (اسکار) حاصل از ابدومینوپلاستی نسبتا برجسته بوده و به همین دلیل، هرگز کاملا ناپدید نمی شوند. جراح ممکن است پس از بهبود کامل، پماد و کرم هایی برای بیمار تجویز کند تا جای بخیه ها را محو تر نشان دهد.
? بیشتر بخوانید: تفاوت پیکر تراشی با جراحی های لاغری چیست؟
ابدومینوپلاستی نوعی جراحی زیبایی است که برای زیباسازی و اصلاح نواقص شکم پس از کاهش وزن بسیار یا بارداری یا هر اتفاق دیگری انجام می شود. در واقع این جراحی نباید به عنوان روشی برای درمان چاقی مفرط یا حذف چربی های احشایی در نظر گرفته شود. چربی های احشایی یا شکمی در بین ارگان های بدن انباشته می شوند که ابدومینوپلاستی نمی تواند آنها را درمان کند. این چربی ها سمج ترین ها هستند و به همین دلیل بسیار سخت آب می شوند. این چربی ها در صورت آب نشدن، می توانند منجر به دیابت نوع دو، مقاومت انسولین، سندروم ایکس و دیگر بیماری های مرتبط با چاقی شوند. به طور کلی جراحان لاغری، بیمارانی را که برای برداشتن چربی های احشایی قصد انجام ابدومینوپلاستی را دارند، رد می کنند.
بیمار می تواند پس از کاهش وزن و آب کردن چربی ها، در صورت نیاز به کشیدن عضلات و پوست های افتاده شکم، ابدومینوپلاستی انجام دهد.
در صورتی که بیمار از چاقی مفرط رنج می برد بهترین راه حل دائمی، انجام جراحی لاغری است. اسلیو معده یا انواع دیگر جراحی های لاغری روشی برای کاهش چربی ها و کاهش سطح BMI بدن می باشند. به همین دلیل در صورتی که نیاز به جراحی لاغری دارید به سراغ ابدومینوپلاستی نروید زیرا کمکی به آب کردن چربی هایتان نخواهد کرد. متاسفانه امروزه بیشتر مردم به جای راه حلی نهایی برای کاهش وزن، به دنبال رژیم لاغری سریع و یا جراحی های زیبایی مانند لیپوساکشن و ابدومینوپلاستی هستند. جراحی لاغری روشی مطمئن برای به دست آوردن دوباره ی سلامتی بدن محسوب می شود. البته جراحی لاغری انواع مختلفی دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارد. در صورتی که بیمار نیاز به انجام هر دو جراحی (ابدومینوپلاستی و لاغری) داشته باشد، جراحی لاغری باید قبل از ابدومینوپلاستی انجام شود. مزیت این امر این است که دیگر بیمار پس از ابدومینوپلاستی وزنی اضافه نکرده و شکمش دوباره بیرون نمی زند.
امیدواریم در این مطلب به خوبی با تفاوت ابدومینوپلاستی با جراحی لاغری آشنا شده باشید.