امروزه افراد زیادی به چاقی و اضافه وزن مبتلا هستند. از دلایل آن نیز می توان به کم تحرکی و تغییر سبک زندگی اشاره کرد. اما این ها دلایل قانع کننده ای برای لاغری ماندن نیست. می توانید از روش های لاغری استفاده کنید . کاهش وزن داشته باشید. امروزه عمل های لاغری طرفداران زیادی دارد. شما می توانید از آن ها نیز کمک بگیرید. یکی از این عمل های لاغری جراحی پلیسه معده نام دارد. در این مقاله از مجله لاغری دکتر عبدو سعی داریم تا به این سوال کلیدی پاسخ دهیم که عمل پلیسه معده چیست؟
جراحی پلیسه معده به عمل دوختن بخش اعظمی از معده می پردازد. در این نوع عمل، قسمت کناری معده به درون دوخته می شود و دیوار آن بسته می گردد. حجم معده در این روش به شکل چشم گیری کاهش پیدا کرده است. به طوری که فرد با کاهش حدود هفتاد درصد معده در عمل پلیسه روبه رو خواهد بود. بعد از عمل پلیسه معده امکان خوردن فراوان غذا وجود ندارد و فرد به سرعت بعد از صرف اندکی غذا، سیر می شود و در نتیجه وزنش سریع تر کاهش پیدا می کند.
عمل جراحی پلیسه معده جزو کم تهاجمی ترین و جدیدترین روش های جراحی لاغری محسوب می شود.
عمل لاغری پلیسه معده به روزترین و در عین حال کم ریسک ترین عمل لاغری می باشد که به کاهش بخش زیادی از حجم معده کمک می کند.
عمل لاغری پلیسه معده نوعی جراحی لاغری محدود کننده است. در واقع این عمل، مقدار غذایی که افراد می توانند نگه دارند را کم می کند. بیمار بعد از جراحی، بیش تر احساس سیری می کند و قادر به خوردن غذا مانند گذشته نخواهد بود.
?بیشتر بخوانید: با عوارض اسلیو معده بیش تر آشنا شوید.
این شیوه شامل قرار دادن یک لوله یا شی (همانند بوتاکس معده )در میان توده های چربی نمی باشد. همین طور برخلاف جراحی اسلیو معده، می تواند معده در صورت پرخوری بیمار و نداشتن فعالیت های ورزشی به حالت ابتدایی برگردد، زیرا بخشی از معده برداشته نمی شود.
طی این عمل، پنج تا شش برش کوچک در ناحیه شکم ایجاد می شود و عمل جراحی به کمک یک دوربین ریز و با وسایل جراحی که توسط این برش ها وارد شده است، انجام می گیرد. عمل جراحی پلیسه معده شامل زدن یک یا چند بخش از معده و بخیه کردن آن می باشد. در این نوع از جراحی هرگز هیچ قسمتی از معده و روده بریده و یا قطع نمی شود. این جراحی در صورت رعایت نکردن بیمار قابلیت برگشت پذیری دارد و همین طور می توان آن را به دیگر انواع جراحی لاغری تغییر داد. جراحی پلیسه معده یک عمل کم ریسک در میان متخصصان شناخته می شود. مدت زمان عمل پلیسه معده حدود یک الی دو ساعت به طول می انجامد. اکثریت بیماران لازم است بیست و چهار تا چهل و هشت ساعت قبل از عمل در بیمارستان حاضر شوند.
این شیوه برای خانم های که در آینده تمایل به بارداری دارند مشکلی به وجود نمی آورد. عمل لاغری پلیسه معده به افرادی که علاقه به مراجعه دوباره به متخصص جراحی لاغری دارند، توصیه می شود؛ زیرا که مراجعه به دکتر برای این اشخاص هر نود روز یک بار می تواند کافی باشد. در این شیوه از روش لاپاراسکوپی استفاده می شود و با نظر به این که هیچ گونه جراحت در بدن بیمار به وجود نمی آید، بیمار درد کمتری را تحمل می کند. در عمل پلیسه معده تغییری در معده افراد ایجاد نمی شود بلکه فقط بیمار به دلیل محدودیت در حجم معده، امکان خوردن غذا، مانند گذشته را ندارد. در نتیجه وزن بیمار به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند. از ویژگی های اصلی این روش، راحتی در انجام عمل و نبود محل برش می باشد. از این جهت یکی از کم ریسک ترین روشهای جراحی چاقی می باشد. اما برای آشنایی بیش تر با این روش لاغری می توانید به سراغ نظرات کسانی که عمل پلیسه بودند بروید.
افراد زیادی به دنبال پاسخی برای سوال پلیسه معده چه عوارضی دارد؟ هستند. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که پلیسه معده یک روش جدید برای لاغری است و اطلاعات چندانی از عوارض طولانی مدت این جراحی لاغری در دست نیست. اما به طور کلی احتمال ایجاد این عوارض بین 1 الی 9 درصد تخمین زده شده است. همچنین باید بگوییم که این عمل برای اشخاصی که تنقلات فراوان مصرف می کنند مناسب نیست. همین طور در هنگام خوردن غذا امکان تهوع و استفراغ در این عمل بسیار بالا می باشد؛ اما چیزی که به آن باید دقت کرد این است که این نوع عمل از استانداردهای لازم در جامعه بین الملی برخوردار نمی باشد و در مراکز معتبر جهانی، متخصصان رغبتی برای انجام آن ندارند. در بدترین شرایط از باندینگ معده بهتر بوده است اما از اسلیو ضعیف تر می باشد و در صورت رعایت نکردن بیمار امکان برگشت اضافه وزن پس از یک تا دو سال وجود دارد.
در تمامی عمل های لاغری شما موظف به رعایت برخی نکات هستید. اما باید توجه داشته باشید که در وهله اول باید به بهترین دکتر پلیسه معده مراجعه کنید تا درگیر عوارض پس از پلیسه معده نشوید. برخی از این مراقبت ها عبارتند از:
چهارده روز اول بعد از عمل، بیمار فقط باید به مصرف مایعات بپردازد.
چهارده روز دوم لازم است غذاهای آسیاب شده استفاده نماید. پس از یک ماه مصرف غذای بیمار به حالت معمول با میزان کمتر باز می گردد. بیمار حتماً باید به ارزش غذایی خود دقت کامل را داشته باشد و از موادی که دارای ارزش بالا می باشد مانند کشک استفاده کنند.
غذا را به آرامی بجوید تا غذا به طور کامل در دهان هضم شود و دستگاه گوارش دچار مشکل نشود یک ساعت قبل و بعد از غذا از نوشیدن مایعات بپرهیزید. از خوردن غذا غیر از سه وعده اصلی، خودداری کنید. در شب وعده غذایی خود را چهار ساعت قبل از خواب میل نماید.
بیشتر افراد پس از عمل پلیسه معده نصف بیشتری از وزن خود را از دست می دهند که تناسب و کاهش وزن در افراد از ایجاد و افزایش بیشتر بیماری های مربوط به چاقی مانند دیابت و فشار خون بالا، جلوگیری می کند. در این شیوه قسمتی از معده بریده و یا جدا نمی شود و می توان با جراحی حجم معده را مجدداً، به اندازه اولیه خود بازگرداند.
اگر شاخص توده بدنی افراد بیش از 35 باشد یا مستعد بیماری های زمینهای مثل قند خون بالا باشید، این جراحی به شما توصیه میشود؛ یا اگر شاخص توده بدنی شما بالای ۴ است و از بیماری های دیگری رنج نمی برید. این روش جراحی از تازگی جدید برخوردار می باشد؛ بنابراین حتماً قبل از اقدام، نیاز به مشاوره با دکتر متخصص می باشد.
? بیشتر بخوانید: سریع ترین راه لاغری شکم و پهلو را بشناسید.
قیمت عمل پلیسه معده و دیپر جراحی های لاغری در داخل کشور معمولا تحت تأثیر ابزار پزشکی عمل جراحی لاغری می باشد. عموما قیمت فقط یک عدد استاپلر بسته به نوع و کیفیت آن حدود هشت صد هزار تومان تا یک میلیون تومان است که معمولاً در عمل لاغری پلیسه سه تا شش عدد از آن در جراحی استفاده می شود. عمل لاغری پلیسه معده می تواند حدود ده الی سیزده میلیون تومان هزینه برای افراد در برداشته باشد. هزینههای عمل لاغری پلیسه با توجه به ابزار پزشکی، متخصص جراح، مکان عمل جراحی و مدت زمان بستری در بیمارستان می تواند متفاوت باشد.