برخی از افرادی که عمل اسلیو معده را انجام می دهند، از حالت تهوع بعد آن شکایت دارند. حالت تهوع یکی از عوارض شایع اسلیو معده است؛ البته اگر بیمار توصیه پزشکی را به خوبی رعایت کند احتمال بروز آن کم می شود و یا حالت تهوع خیلی خفیف ایجاد می شود. ما در این مقاله از مجله لاغری دکتر عبدو سعی داریم درباره حالت تهوع بعد از عمل اسلیو، دلایل به وجود آمدن آن اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.
ممکن است بعد از انجام عمل اسلیو، دلایل زیر باعث تهوع در بیمار شوند:
بیمار باید پس از جراحی اسلیو طبق رژیم و برنامه غذایی که پزشک برای او تعیین می کند، مصرف مواد غذایی را شروع کند. در این برنامه غذایی بیمار باید بعد از جراحی، مایعات، مواد غذایی نرم و آبکی مصرف کند و تا هشت هفته از مصرف مواد غذایی جامد و سفت خودداری کند.
اگر مصرف مواد غذایی جامد را زودتر از موعد مشخص شده، شروع شود، معده نمی تواند به خوبی آن ها را هضم کند و باعث ایجاد مشکلات گوارشی و حالت تهوع می شود؛ بنابراین مصرف مایعات، اسموتی ها، سوپ های رقیق شده، غذاهای و … در این دوره به بیمار توصیه می شود.
?بیشتر بخوانید: با دلایل اصلی ایجاد سرگیجه پس از اسلیو بیش تر آشنا شوید.
ممکن اثرات دارو بیهوشی هنوز در بدن بیمار باقی مانده باشد و سبب ایجاد حالت تهوع در فرد می شود؛ البته اثر این دارو به زودی از بدن خارج می شود و مصرف مایعات فراوان به این امر کمک می کند.
وجود زخم معده می تواند از دلایل بروز حالت تهوع بعد از عمل اسلیو باشد، این مشکل زمانی ایجاد می شود که رخم معده بیمار قبل از انجام عمل اسلیو درمان نشده باشد. زخم معده علاوه بر تهوع دارای علایم دیگری مانند ضعف، بی حالی، کاهش اشتها، مشکلات تنفسی، استفراغ خونی و یا وجود خون در مدفوع است.
اگر بیمار همراه با حالت تهوع این علایم را نیز داشته باشد باید برای درمان زخم معده به پزشک مراجعه کند.
?بیشتر بخوانید: دلیل ایجاد آمبولی بعد از عمل اسلیو معده چیست؟
برخی از عادات بد در حین غذا خوردن یا بعد از غذا می تواند در بروز حالت تهوع تاثیر مستقیم داشته باشد. در ادامه به برخی از این عادت ها اشاره می کنیم:
معده بیمار در طی عمل اسلیو بسیار کوچک می شود و فرد قادر به خوردن حجم زیادی از غدا نیست؛ در این شرایط اگر بیمار بعد از عمل اسلیو پرخوری کند، ممکن است دچار حالت تهوع شود.
برخی از افراد در هنگام غذا خوردن عجله دارند و عادات دارند غذای خود را تند تند بخورند. این عادت باعث کامل نجویدن لقمه می شود و هضم آن برای معده مشکل است.
عادت نجویدن غذا و تند غذا خوردن بعد از عمل اسلیو می تواند مشکلات گوراشی زیادی به همراه داشته باشد و سبب حالت تهوع شود.
تهوع بعد از عمل اسلیو می تواند بخاطر دراز کشیدن بیمار بلافاصله بعد از مصرف غذا باشد. زمانی بیمار بعد از غذا دراز می کشد، هضم غذا برای معده سخت می شود و باعث بروز تهوع در فرد می شود.
راه رفتن و قدم زدن روند هضم غذا را تسریع می کند، می توان به جای خوابیدن و دراز کشیدن آرام آرام راه رفت.
مصرف آب و مایعات دیگر، بلافاصله بعد غذا در افرادی که عمل اسلیو انجام دادند، باعث سیری بیش از حد و در نهایت حالت تهوع پس از عمل اسلیو می شود.
بیماران پس از جراحی اسلیو برای جلوگیری از کمبود ویتامین ها، باید مکمل های ویتامینی مصرف کنند. برخی از افراد در پاسخ به مصرف این ویتامین دچار حالت تهوع می شوند؛ بنابراین توصیه می شود که ویتامین ها را همراه با غذا مصرف کرد تا از بروز این مشکل پیشگیری شود.
سندروم دامپینگ با مصرف بیش از حد مواد غذایی سنگین و حاوی قند یا به دلیل انتقال سریع غذا از معده به روده در افرادی که عمل اسلیو انجام دادند، رخ می دهد. این سندروم باعث ایجاد درد شکمی و گرفتگی شکم و حالت تهوع می شود.
در طی عمل اسلیو زمانی که قسمت بزرگی از معده برداشته می شود، باقی مانده معده توسط جراح با منگنه به هم دوخته می شود. اگر جراح به خوبی این محل را منگنه نکرده باشد، ممکن است باعث نشت مواد داخل معده و ترشحات آن به داخل حفره شکمی شود.
یکی از علایم این مشکل، ضعف، بی حالی، حالت تهوع و استفراغ است که باید فورا درمان شود. چون ممکن است این نشتی باعث بروز عفونت در شکم شود.
می توان با رعایت نکاتی که پزشک برای بیمار تجویز می کند، از بروز حالت تهوع پس از عمل اسلیو جلوگیری کرد. این نکات عبارتند از:
حالت تهوع بعد از عمل اسلیو از عوارض شایع اسلیو معده است. این حالت تهوع به دلایل مختلفی بعد از انجام جراحی اسلیو به وجود می آید که می توان با رعایت نکات و توصیه پزشکی، به راحتی از بروز آن جلو گیری کرد.