آمبولی یکی از شایع ترین و خطرناک ترین عوارضی است که بیماران بستری در بیمارستان و کسانی که عمل جراحی انجام داده اند را گرفتار می کند. احتمال بروز این عارضه برای افرادی که عمل لاغری اسلیو معده را انجام می دهد نیز وجود دارد و ما قصد داریم در این مقاله از مجله لاغری دکتر عبدو به موضوع آمبولی بعد از عمل اسلیو بپردازیم.
اگر شما قصد انجام عمل لاغری را دارید به شما توصیه می کنیم برای آشنایی بیشتر با آمبولی بعد از عمل اسلیو و راه های پیشگیری از بروز آن، این مقاله را تا آخر بخوانید.
آمبولی به معنی حرکت ماده ای به شکل جامد و یا گاز در جریان خون است که باعث انسداد سرخرگ می شود. آمبولی لخته، چربی و هوا انواع مختلف آمبولی هستند. شایع ترین آمبولی، مربوط به ایجاد لخته خون در اندام های بدن و حرکت آن با جریان خون از نقطه ای به نقطه دیگر است.
لخته خون معمولا در اندام های بدن مخصوصا در وریدهای پا، بازوها و لگن تشکیل می شود، در صورت حرکت لخته خونی و رسیدن به ریه موجب بسته شدن شریان ها می شود. با مسدود شدن شریان های ریوی، آمبولی ریه ایجاد می شود و باعث اختلال در عملکرد ریه و قلب، کاهش سطح اکسیژن خون می شود. این شرایط می تواند کشنده و خطرناک باشد.
فرد باید بعد از عمل با هدف بهبودی بدن دوره نقاهت را طی کند، در این دوره احتمال ایجاد آمبولی وجود دارد.
تحرک فرد در دوره بهبودی کم می شود و زمان استراحت او افزایش می یابد، در این حالت جریان خون در ورید و شریان ها نیز کاهش می یابد و احتمال تشکیل لخته خون به وجود میآید.
همچنین در طی جراحی موادی مانند چربی و کلاژن آزاد و وارد خون می شوند که سبب غلیظ شدن خون، کند کردن جریان خون می شوند و در این شرایط احتمال بروز آمبولی بعد از عمل اسلیو وجود دارد.
علایم آمبولی با توجه به اندازه لخته ایجاد شده و محل تشکیل آن متفاوت است. تورم، درد، گرمی، قرمز و یا تغییر رنگ پوست در محل لخته خون از جمله نشانه های بارز آمبولی است. اما خطراناک ترین آمبولی، آمبولی ریه است که باعث اختلال در تنفس و در موارد شدید منجر به مرگ می شود، در زیر به مهم ترین علایم آمبولی ریه اشاره کردیم:
برای درمان آمبولی باید اول محل تشکیل آن را پیدا کرد و با بررسی اندازه لخته خونی و محل تشکیل آن، درمان مناسب را انتخاب کرد. برای درمان آمبولی پس از عمل اسلیو دو روش وجود دارد:
بروز آمبولی پس از جراحی اسلیو معده بسیار خطرناک است اما می توان به راحتی از بروز آن پیشگیری کرد. برای جلوگیری از آمبولی بعد از اسلیو باید اقدامات زیر را انجام داد:
? بیشتر بخوانید: نشتی اسلیو معده چه علائمی دارد؟
معمولا احتمال بروز آمبولی بعد از جراحی اسلیو در دوره نقاهت و مخصوصا چند روز اول وجود دارد و باید با دقت توصیه پزشکی را رعایت کرد تا از ایجاد آن جلوگیری شود، در صورت بروز آمبولی بعد از عمل اسلیو باید سریعا آن را درمان کرد.
معمولا خطر ایجاد آمبولی پس از جراحی در افراد زیر بیشتر است:
البته احتمال بروز آمبولی بعد از اسلیو معده بسیار اندک است و حدود 01/0 درصد است و این خطر تنها مربوط به عمل اسلیو نیست، احتمال ایجاد آن برای سایر جراحی نیز وجود دارد. با رعایت توصیه های پزشکی می توان این احتمال اندک را نیز کاهش داد.
بروز آمبولی ریه لزوما به معنای مرگ بیمار نیست، با تشخیص زود هنگام و درمان به موقع می توان آن را با مصرف دارو بر طرف کرد، ولی در موارد شدیدی که دیر تشخیص داده شود احتمال مرگ بالا می رود.
? بیشتر بخوانید: عوارض اسلیو معده را بیشتر بشناسید.
احتمال ایجاد آمبولی پس از جراحی اسلیو معده و سایر جراحی ها وجود دارد، برای پیشگیری از بروز آن می توانید عمل خود را به جراح متخصص و تیم حرفه ای بسپارید و توصیه پزشکی آن ها را به خوبی رعایت کنید. در این شرایط احتمال ایجاد آمبولی کاهش می یابد و حتی در صورت تشکیل لخته خون می توان با درمان به موقع توسط پزشک خود، خطر مرگ در اثر جراحی لاغری را از بین برد.