اسلیو معده چیست؟ علائم نشتی اسلیو معده به چه صورت است؟ اسلیو معده نوعی جراحی لاغری است که طی آن اندازه معده به منظور کمک به کاهش وزن، کوچک می شود. حدود ۸۰ درصد از معده به شکل غیر قابل بازگشتی، برداشته می شود و بخش لوله مانند معده باقی می ماند. گنجایش بخش باقی مانده معده تنها ۴ اُنس یا ۱۲۰ میلی لیتر است که بسیار کمتر از گنجایش طبیعی معده است. کاهش چشمگیر اندازه معده به این معناست که فرد می تواند در هر وعده، تنها به مقدار نصف فنجان غذا بخورد که همین کاهش حجم غذا، موجب کاهش کالری دریافتی و در نتیجه کاهش وزن می شود.
علی رغم مزایای بسیار آن، اسلیو معده هنوز هم نوعی جراحی محسوب شده و نیازمند پیروی از دستورالعمل ها و برنامه های جراح و همچنین محدود کردن غذای دریافتی می باشد. البته این امکان وجود دارد که بیمار پس از جراحی، با پرخوری نیز بتواند مقداری وزن کم کند که ممکن است در این صورت به عوارض اسلیو معده دچار شود. بنابراین دستورات پزشک باید بسیار جدی گرفته شوند. با مجله دکتر عبدو همراه باشید.
نشتی معده یکی از عوارض اسلیو معده محسوب می شود و به معنی وجود سوراخ یا درز کوچکی در کیسه ی جدید معده و خروج شیره گوارشی از معده به درون شکم می باشد.
هنگامی که شیره گوارشی از معده خارج می شود، می تواند موجب درد شدید و آسیب به ارگان های داخلی و بافت های دیگر بدن شود. جدی نگرفتن علائم نشت اسلیو معده و عدم درمان به موقع این وضعیت می تواند موجب مرگ بیمار شود.
برخی از شایع ترین علائم و نشانه های نشتی اسلیو معده عبارت است از:
در صورتی که پس از جراحی اسلیو معده به هر یک از علائم نشتی اسلیو معده دچار شدید سریعا به پزشک خود اطلاع دهید.
تشخیص نشتی اسلیو معده از طریق آزمایش دستگاه گوارش فوقانی(GI) یا سی تی اسکن انجام می شود. در هر دو روش بیمار مایعی به نام کنتراست می نوشد و سپس از طریق عکس های ایکس ری مشخص می شود که آیا کنتراست از معده نشت کرده یا خیر. اگر بیمار علائم نشتی معده بعد از عمل اسلیو را داشته باشد ولی آزمایشات چیزی نشان ندهند، ممکن است جراح دستور یک عمل اورژانسی را برای پیدا کردن علت علائم نشتی معده بدهد.
افراد زیادی از عمل های لاغری و عوارض پس از آن می ترسند. جملاتی همانند عمل اسلیو و رفلاکس معده به گوش آن ها می رسد و این ها همه باعث نگرانی می شود. تجربیات کسانی که عمل اسلیو معده انجام داده اند می تواند به شما بسیار کمک کند. شما با شنیدن تجربیات این افراد می توانید دید بهتری نسبت به عمل لاغری اسلیو معده داشته باشید. نشت معده بعد از اسلیو یکی از عوارض این جراحی لاغری است اما شما با رعایت کردن مراقبت های پس از اسلیو معده به راحتی می توانید از آن مصون بمانید.
بای پس معده یکی از متداول ترین جراحی های لاغری است. طی جراحی بای پس معده، بخش پایینی معده کنار گذاشته می شود و تنها قسمت بالای معده باقی می ماند. بخش اول روده کوچک بریده می شود. ابتدای آن به کیسه جدید معده متصل می شود که به این نقطه تلاقی، یک آناستوموز می گویند. انتهای این لوله نیز به بقیه روده کوچک وصل می شود و یک آناستوموز دیگر می سازد.
با این تغییر، غذا سریع تر به قسمت های پایینی سیستم گوارش می رسد زیرا از بخش اعظمی از معده، عبود نخواهد کرد. عبور نکردن از بخش انتهایی معده، مانع از اضافه شدن آنزیم های جذب کننده به غذا و در نتیجه عدم جذب بسیاری از کالری ها می شود. از این رو بیمار سریع تر احساس سیری می کند.
جراج لاغری در صورتی عمل بای پس معده را توصیه می کند که بیمار دارای شاخص توده بدنی(BMI) 40 به بالا و یا ۳۵ به بالا به همراه بیماری های مرتبط با چاقی باشد. شاخص توده بدنی بالای ۴۰ به این معناست که فرد بیش از ۴۵ کیلوگرم اضافه وزن دارد. مانند هر جراحی دیگری، بای پس معده نیز در کنار مزایای فراوان، معایبی نیز دارد که در این قسمت به یکی از شایع ترین عوارض عمل بای پس معده یعنی نشت آناستوموز می پردازیم.
نشتی ممکن است در هر یک از آناستوموز ها یه وجود آید. نشت آناستوموز بسته به نوع جراحی (باز یا لاپاراسکوپی) در ۱.۵ تا ۶ درصد از عمل های بای پس اتفاق می افتد. نشت آناستوموز ممکن است طی چندین هفته پس از جراحی بروز پیدا کند اما اکثر نشت ها طی ۳ روز پس از جراحی ایجاد می شوند. علائم و نشانه های نشتی بای پس چیست؟
هر چه فرد اضافه وزن بیشتری داشته باشد، بیشتر در خطر نشت آناستوموز می باشد. همچنین عوامل دیگری که می توانند این ریسک را افزایش دهند شامل: مرد بودن، ابتلا به بیماری های دیگر و یا داشتن سابقه جراحی شکم می باشد.
ممکن است بسیاری پس از خواندن این مقاله این سوال برایشان به وجود آید که (( اسلیو معده بهتر است یا بای پس معده ؟)) در پاسخ باید گفت هر نوع جراحی لاغری دارای مزایا و معایب خاصی هستند. به همین دلیل ممکن است شخصی کاندید مناسبی برای اسلیو معده باشد اما به دلایلی نتواند بای پس معده انجام دهد و برعکس. به همین دلیل برای انتخاب بین این دو روش بهتر است با جراح لاغری خود مشورت کنید.